VAŠA OKNA

Okna SeCOM – prava izbira za Vaš dom

SeCOM vam na enem mestu ponuja vse rešitve, da lahko med njimi izberete pravo okno za novogradnjo ali obnovo vašega doma. Ne odločite se zgolj za okno, temveč za dolgotrajno kakovost.

Naša ponudba izpolnjuje tudi posebne želje: varnostna okna, protihrupna zaščita, najvišja toplotna izolativnost (pasivna gradnja). Na voljo so vam različne barve oken, zasteklitve glede na želeno toplotno izolacijo, velik izbor ornamentnih stekel in medstekelnih križev, inovativna okenska tehnologija in še mnogo več. Naši prijazni svetovalci vam pomagajo izbrati točno takšno okno, kot ga glede na življenjski slog in želeno bivalno ugodje potrebujete.

Okna, izdelana za individualne potrebe, vam dajejo trajen užitek. Zavezani smo h kakovostnim rešitvam za vaše želje. Če imate vprašanja ali želite obisk našega svetovalca kjerkoli v Sloveniji, nam to sporočite in z veseljem se bomo odzvali.

PVC okna - trajna in stabilna

Prednosti PVC oken

1. PVC OKNA SO ŠTEVILKA ENA NA PODROČJU ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Pri stavbnem pohištvu igra odločilno vlogo energetska in stroškovna učinkovitost.

Pojem varovanja okolja v preteklosti niso poznali, četudi so že v pradavnini poznali odpadke. Danes živimo sodobno življenje, napredujeta tako znanost kot tehnologija, industrija pa je pomembna sila delovanja človeštva. Zato dobiva varovanje okolja vse večji pomen. Ravno zaradi ozaveščenosti ljudi, prihajajo v uporabo materiali, ki prijazno oziroma manj škodljivo vplivajo na delovanje narave. PVC okna so narejena iz umetnih materialov, ki se enakomerno raztezajo ves čas, s čimer je dosežena dobra toplotna izolacija. Materiali so zelo UV obstojni, se ne starajo ter rumenijo ali bledijo. PVC material je zelo dober izolator, zahteva minimalno vzdrževanje ter je neobčutljiv za vremenske razmere. PVC okna ne potrebujejo barvanja, prav tako ga ne razjedajo črvi.

Okenski profili iz PVC – ja so dosegli najvišje ocene v primerjavi z aluminijastimi ali lesenimi. Imajo boljše izolacijske vrednosti in so sposobni zmanjšati stroške energije in ogrevanja. Zelo visok prihranek energije je opazen tudi pri pasivnih gradnjah, kjer je vgrajeno PVC stavbno pohištvo.

2. PVC OKNA NUDIJO ZELO DOBRO RAZMERJE MED STROŠKI IN KORISTMI

PVC okna ponujajo jasne stroškovne prednosti, tako pri samem naročilu kot tudi v celotnem življenjskem ciklu. Lesena okna so v osnovi približno 20 – 30% dražja od plastičnih, aluminijasta okna pa stanejo 30% več kot najdražja predstavljena možnost. Na osnovi velikega potencialnega prihranka z energijo in minimalnega vzdrževanja skozi več kot 50 let dolgo življenjsko dobo lahko rečemo, da se stroški PVC elementov porazdelijo dolgoročno.

3. PVC OKNA SO ENOSTAVNA ZA VZDRŽEVANJE

Visoko kakovostna PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje in zahtevajo minimalne napore. Lesena okna je priporočljivo vsaj vsakih 5 let prebarvati, saj bomo le tako obdržali les nepoškodovan. PVC pa je zelo odporen na vremenske vplive in predstavlja boljšo UV zaščito. Vse kar potrebujete za čiščenje PVC okenskih profilov, je tekoč detergent. Priporočljivo je mazanje okovja vsako leto. Gladkost profila vam omogoča čiščenje brez težav.

 

4. PVC OKNA SO IZREDNO TRPEŽNA

V nasprotju z lesenimi okni imajo PVC okna dolgo življenjsko dobo. Visoko kvalitetna PVC okna izstopajo zaradi njihove odpornosti, vzdržljivosti in funkcionalnosti skozi dolg življenjski cikel. Ravno zaradi njihove dolge življenjske dobe dajejo nepremičninam visoko vrednost. Materiali so zelo UV obstojni, se ne starajo ter rumenijo ali bledijo.

 

5. PVC OKNA VZDRŽUJEJO ODLIČNO EKOLOŠKO RAVNOVESJE

PVC okna je mogoče 100% reciklirati, kar ima z vidika varčevanja z viri veliko prednost. 40 % vseh rezerv nafte in plina na svetu se uporablja za ogrevanje in za oskrbo objektov z energijo, le 4 % pa v proizvodnji plastike, od katerih se le 1 % uporabi za PVC. Poleg tega, da je PVC profile mogoče popolnoma reciklirati, med proizvodnjo le – teh nastane malo škodljivih onesnaževalcev, kar ugodno vpliva na ekološko ravnovesje. Zaradi dolge življenjske dobe PVC stavbnega pohištva se zmanjša količina odpadkov. Ko pa se material pojavi med odpadki, pa ga je možno reciklirati, zato ne nastaja ekološka škoda. Poleg tega je pomembno, da ne gorijo, razen če ni prisoten kakšen gorljiv material. Okna, izdelana iz PVC materialov, zahtevajo pri izdelavi manj energije kot se je porabi pri drugih materialih. PVC je netopen v vodi, tako da ne onesnažuje voda.

 

EKO proizvod in varovanje okolja

Preko partnerja INOUTIC smo soustanovitelji podjetja in sistema za recikliranje REWINDO. Tako so naša okna v primerjavi z lesenimi ali les/aluminijastimi okni veliko bolj ekološko neoporečna. Z ustanovitvijo fundacije Rewindo se je Inoutic zavezal k trajnostnemu razvoju in k povečevanju deleža recikliranja starih oken, podbojev in rolet na 100%, če je le to mogoče. PVC ostanki se zdrobijo in predelajo v granule, katere je mogoče zaradi njihove čistosti reciklirati tudi do sedemkrat. Zaradi osveščenosti se je podjetje Inoutic prostovoljno zavezalo, da do leta 2015 PVC komponente ne bodo uporabljale nič drugega kot okolju prijazne stabilizatorje. Danes Inoutic proizvaja samo profile brez svinčenih stabilizatorjev.  PVC okna se 100 % reciklirajo, saj smo preko partnerja INOUTIC soustanovitelji podjetja in sistema za recikliranje REWINDO. Tako so naša okna v primerjavi z lesenimi ali les/aluminijastimi okni veliko bolj ekološko neoporečna.

Izmere PVC oken in vrat opravljamo BREZPLAČNO!
Izpolnite povpraševanje