NoricTopwin

Integrirani okenski prezračevalnik z 90 % rekuperacijo toplote

ZAKAJ AVTOMATSKO PREZRAČEVANJE

Sistemi prezračevanja samodejno odvajajo izrabljen zrak z neprijetnimi vonjavami, odvečno vlago in škodljive snovi ter dovajajo svež in filtriran zrak. Tako preprečujejo nastanek plesni in ugodnih življenjskih pogojev za pršice, preprečujejo prepih, vdor zunanjega hrupa in prahu ter poleg vsega varčujejo z energijo.

INOVATIVNOST

NoricTopwin je nova generacija okenskega prezračevalnika, ki deluje po znanem principu regenerativne izmenjave toplote.

Tako imenovan acuvent-hranilnik toplote je umeščen na sredino zračnega toka, ki ga ustvarja ekonomični motor z aksialnim ventilatorjem. Z izmenjujočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z delovanjem ventilatorja, se keramično jedro napolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10 % energije za ogrevanje. NoricTopwin v kompletu vsebuje dve takšni izmenično delujoči enoti.

PRIJAZNOST DO OKOLJA

Kaj pomeni 90 % učinkovitost povrnitve toplote, je mogoče pojasniti z enostavnim izračunom.

Pri zunanji temperaturi -10 °C in sobni temperaturi 20 °C prezračevalnik NoricTopwin dovaja sveži zrak s temperaturo 17 °C.

Prav tako pomemben je učinkovit filter. Alergiki bodo lahko zadihali. Cvetni prah,umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore. Filtri so trajni in enostavni za čiščenje.

MAJHNOST

NoricTopwin prezračevalnik je izdelan kot naložni element okvirja okenskega ali vratnega profila in se lahko elegantno vključi v osnovno konstrukcijo.

Montaža je lahko izvedena v vertikalni ali horizontalni liniji.

Tehnični podatki:  
Pretok zraka
(3 stopnje)
3,5/5/15m3/ h
Potrebna moč 2,2/2,8/3,8 W
Specifično potrebna moč 0,48w/m3/h
Priključna napetost/frekvenca 220V/50H
Rekuperacije toplote 85,8- 96,9%
Dimenzije:  
Presek 86x92mm
Dolžina -1,5 in 2,5m (krajša se do dolžine 1,05m)
Notranja maska 984x92mm
Izmere PVC oken in vrat opravljamo BREZPLAČNO!
Izpolnite povpraševanje