ZUNANJE ŽALUZIJE

14.04.2014

Ko se odločamo za nakup oken, razmišljamo tudi o različnih možnostih senčenja. Senčila nimajo le estetskega oz. dekorativnega pomena, ampak mnogo več. Poleti nas ščitijo pred vročino, pozimi pa nam nudijo dodatno izolacijo pred mrazom. Zunanja senčila so tudi dodaten izolator zvoka.

 
Kakšna senčila izbrati, je stvar posameznika. O vrsti le - teh moramo razmišljati že pred začetkom gradnje, da na objektu naredimo predpripravo za določen tip senčil. O roletah smo že pisali (glej Senčila na oknih), nič pa nismo omenjali zunanje žaluzije.

Zunanje žaluzije so se včasih uporabljale predvsem na poslovnih objektih ter javnih ustanovah, danes pa so vse bolj iskane tudi za bivalne zgradbe. Zaradi trdnih aluminijastih lamel jih lahko uvrstimo med najkvalitetnejša zunanja senčila.

 
Novost na trgu so žaluzije KRATER, katere so postale pravi hit. Zakaj? Njihova montaža je zelo enostavna, videz pa je moderen in kompakten. Glavna prednost pred Krpankami je ta, da lahko montiramo integriran komarnik. Montaža je lahko podometna ali nadometna.


Tako pri žaluzijah Krpan kot pri Krater lahko izbiramo med različnimi barvnimi kombinacijami. Nekatere so v standardni izvedbi, druge z doplačilom.

Omenili smo že, da zunanje žaluzije ščitijo pred vročino, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor, ne ponujajo pa enakih izolativnih sposobnosti kot roleta. Za kakšen tip senčil se bo potrošnik odločil, je seveda stvar okusa in potreb.

Vse objave