TOPLOTNE IZGUBE, TERMOVIZIJA IN PVC OKNA

24.04.2015


Čeprav zasedajo PVC okna majhen delež celotne površine stavbe, so vir velikih toplotnih izgub, saj je odpornost oken na prehod toplote tudi do 10-krat manjša od ostalih delov stavb (stene, strop"¦.). Med izgube skozi okna štejemo transmisijske izgube in izgube zaradi prezračevanja, in znašajo približno polovico vseh izgub stavbe.Transmisijske izgube oken zmanjšamo z vgradnjo kvalitetnih energijsko varčnih oken, izgube prezračevanja pa s pravilnim zračenjem prostorov.


Proizvajalci PVC stavbnega pohištva se vsakdanje srečujemo z omenjeno tematiko. Nekatere stranke namreč pred nakupom oken preučijo prav vse. Okno že samo po sebi predstavlja toplotni most, saj ima kljub izrednim lastnostim še vedno slabše toplotnoizolacijske karakteristike kot zunanja stena. Zato je seveda zelo pomembna pravilna vgradnja; nepravilna vgradnja lahko poveča toplotne izgube, kar je povezano z večjimi stroški ogrevanja. Čez določen čas se pojavijo druge posledice, kot so pojav plesni in pojav kondenza ter nasploh poškodbe na objektu.


O toplotnem mostu moramo razmišljati že pri samem začetki gradnje. Kaj pravzaprav toplotni most je? Obstaja veliko literature na to temo, a vsa definira toplotne mostove nekako takole: "toplotni mostovi so mesta v gradbeni konstrukciji, kjer pri ogrevanju uhaja neprimerno več toplote, kot skozi ostale površine." Literatura navaja tudi toplotne mostove zaradi netesnosti in zaradi različnih notranjih površinskih temperatur.


Za ugotavljanje toplotnih mostov se uporablja termografska analiza. S pomočjo termovizijskega snemanja opravljamo termografske analize. Termovizijski posnetek prikaže pomankljivosti celotnega ovoja zgradbe: toplotne mostove, nepravilnosti v konstrukciji in vgradnji gradbenih elementov in materialov (npr. pomanjkljivosti pri vgradnji toplotne izolacije), netesnosti in poškodbe oken, vlago v objektu in vse druge posebnosti v zgradbi, ki bi jih sicer zelo težko odkrili.


 Pregled vaše nepremičnine z termovizijsko kamero je najhitrejši in najzanesljivejši način da ugotovite, kje izgubljate dragoceno energijo in s tem denar.Izguba toplote, toplotni mostovi, pomanjkljiva oz. neobstoječa ali poškodovana izolacija, vdor vlage in nepopolna zrakotesnost so s termovizijsko kamero vidni takoj, brez kompliciranih meritev ali dragih gradbenih posegov.


Si upate preveriti, koliko toplote in s tem denarja uhaja skozi vaša dotrajana okna? Vse to termovizijski pregled razjasni v zelo kratkem času. Če okna niso pravilno vgrajena, pozimi vdira hladen zrak v objekt, iz njega pa uhaja topel zrak. To pomeni, da vam okna povzročajo visoke toplotne izgube.


V podjetju SeCOM Vam brezplačno nudimo pregled vaše hiše / stanovanja s termo kamero. Podarjamo vam termo posnetek vašega objekta PRED in PO vgradnjo SeCOM PVC oken ali vrat. Na ta način lahko ugotovite, kje nastajajo toplotne izgube in posledično izgube denarja. Takšni posnetki drugje stanejo veliko denarja. Mi smo se odločili, da vam to nudimo brezplačno. Ker enostavno verjamemo v našo kvaliteto. Vemo oziroma prepričani smo v to, da so naša PVC okna in vrata najbolj kakovostna, naša vgradnja pa profesionalna in strokovna. Kar vam dokazujemo tudi z brezplačno termovizijo. 

Vse objave