THERMIX® PVC DISTANČNIK

20.09.2015

Thermix® distančnik je plastični profil, ki ločuje stekla in preprečuje vsakršno puščanje plina ter izboljša energijsko učinkovitost.


Dejansko je toplejši od tradicionalnih aluminijastih distančnikov, vendar v primeru izolativnosti boljši. Izolacijo oziroma toplotno prevodnost celotnega okna zmanjša za cca. 10-20%. Plastika, ki se uporablja za izdelavo TGI distančnikov, ima do 700 - krat manjšo toplotno prevodnost kot aluminij. V kombinaciji s tankim nerjavečim jeklom, s katerim je plastika »obvita«, zagotavlja nizki toplotni koeficient in naredi distančnik odlično termično rešitev.


Materiali, ki se uporabljajo za izdelavo distančnikov, so odporni na UV, na zameglitev in so izjemno stabilni. Vsi produkti so testirani v skladu z standardom EN1279. Vsi izdelki imajo zagotovilo visoke kakovosti. Od surovine, blaga, do proizvodnje in samih izdelkov pred izhodom iz tovarne. To je zagotovljeno z uporabo sistema zagotavljanja kakovosti, ki je certificiran s standardom kakovosti DIN ISO 9001 : 2008. Dvakrat letno celotno proizvodnjo spremlja francoski testni inštitut CSTB.

Poleg boljše izolacije pripomore tudi pri kondenzaciji na robu okna, ko je zrak v prostoru vlažen (na primer v kopalnici). Zmanjša kroženje zraka in s tem posledično izničuje prepih.


Pomaga tudi okolju z zmanjšanjem emisij CO2.

Vse objave