SISTEM EFORTE - POTRJENO NAJUČINKOVITEJŠI SISTEM NA TRGU

28.08.2019

Letos je že tretje leto zapored na področju gradbeništva potekal razpis, katerega glavni cilj je spodbujanje inovativnosti. Glavni namen razpisa je tudi čim večji prispevek k boljši arhitekturni tehnologiji ter širjenje znanja na področju vrhunskih izdelkov in izumov. Letošnjo srebrno medaljo je dobilo ravno podjetje DECEUNINCK (nosilno podjetje koncerna Inoutic) za svoj ultra energetsko učinkovit okenski sistem Eforte. Eforte s svojimi šestimi komorami ustreza standardom za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov.

 
Inoutic je praktično naredil profil, ki zadovoljuje prihodnje standarde
Proizvodnja novega Inoutic Eforte okenskega profila je posledica obširnih raziskav. Cilj je bil razviti profil z največjo energetsko učinkovitostjo, ki bo izpolnjeval najvišje zahteve za izolacijo, potrebnih za gradnjo pasivnih stavb, vključno s tistimi iz Direktive o prihajajoči EU EPBD II . Cilj EPBD II je zmanjšanje vseh emisij toplogrednih plinov za 20%, zmanjšanje porabe energije v EU za 20% in 20 % delež obnovljivih virov energije v celotni porabi energije, vse do leta 2020.

 
Inovacije v trajnostni razvoj
Zahvaljujoč stalnemu vlaganju v trajnostni razvoj in raziskave ima Deceuninck najboljši okenski sistem na trgu - profil Eforte. Eforte se ponaša z odločnimi izolacijskimi lastnostmi ter izpolnjuje najvišje standarde za stavbno pohištvo pasivnih objektov. Z običajnimi ojačitvani doseže Eforte odlično toplotno prehodnost okvirja, to je Uf = 0,95 W/m2K. Okna Inoutic Eforte s 3 - slojno zasteklitvijo in termodistančnikom (Ug = 0,6 W/m2K) zanesljivo izpolnjujejo standardne za pasivne hiše. S tem steklom se toplotna prehodnost samega okna zniža na vrednost Uw = 0,64 W/m2K, kar je precej nižje od zahtev za pasivne hiše.

 

Če povemo bistvo - sistem Eforte je trenutno najučinkovitejši 80+ sistem na trgu. To potrjuje tudi dejstvo, da je vizija podjetja Deceuninck in podjetja Inoutic ustvarjati in oblikovati produkte, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju in boljšemu jutri.

Vse objave