SENČILA - ROLETE, ŽALUZIJE

04.07.2015

Vroče? Priporočamo senčila!

Pa smo le dočakali pravo poletje in s tem vroče in dolge dni. Se Vam nenadoma zdi, da imate v stanovanju kar naenkrat vroče - prevroče? Priporočamo Vam senčila!


Zakaj kupiti in vgraditi senčila?

Vse več novih in modernih zgradb ima danes zelo velike steklene površine, skozi katere prodre svetloba kakor tudi toplota. S tem se seveda posledično ogreva tudi stanovanje. Če je stavba izpostavljena soncu in so okna nezaščitena brez senčil, je lahko temperatura znotraj tudi za 10°C višja od zunanje. Tako da senčila ne samo olepšajo izgled same stavbe in jo izpopolnijo, temveč jo tudi izolirajo in zaščitijo pred sončnimi in škodljivimi UV-žarki.


Katero senčilo izbrati?

Prednost žaluzij in lamelnih zaves je to, da lahko nadzorujete svetlobo, koliko je torej spustite skozi, odvisno od naklona lamel, vendar 100% zatemnitev dosežete samo pri roletah, kar pri žaluzijah in lamelnih zavesah ni mogoče. Medtem ko pri roletah ne morete nadzorovati naklona in s tem posledično tudi svetlobe v prostoru ne.

Ravno zaradi tega, ker so nekatera senčila bolj primerna za določeno uporabo, se ljudje vse pogosteje odločajo za kombinacije. Zakaj ne bi združili recimo notranjih žaluzij z zunanjimi roletami? In jih uporabljate po potrebi.

Daleč najbolj so uporabljane notranje žaluzije. Prilagodi se lahko oblika, barva"¦ Predsnoti žaluzij je toliko, da bi lahko to senčilo poimenovali kar za univerzalno. Ker je tudi cenovno najbolj dostopno, pa lahko rečemo da je tudi najbolj popularno.

Ravno zaradi cenovno dostopnejših žaluzij rolete vedno bolj opuščajo, nekateri pa brez njih vendarle ne morejo, saj imajo določene prednosti. Največja je recimo 100% zatemnitev, mogoče tudi zmanjšanje hrupa. Pohvale vredna lastnost pa je tudi ta, da zaustavijo kar precej poletne pripeke, pozimi pa nam privarčujejo kar nekaj »cvenka« na račun uhajanja toplote.


Montaža?

Modernejša senčila so tako načrtovana, da je montaža čim bolj preprosta. Montirana so tako hitro, ker so uporabljeni materiali funkcionalni, kakovostni, enostavni in priročni za montažo kakor tudi za demontažo.


Motorizacija?

Seveda tudi tega pri senčilih ne primanjkuje. Prav čudno bi bilo, če nebi imeli senčil na električni pogon. Preprosto iz naslonjača s pritiskom na daljinski upravljalnik poljubno zasenčimo stanovanje.


Da je ponudba podjetja SeCOM popolna, imamo za vas pestro izbiro vseh vrst senčil. Vgradili vam jih bodo naši izkušeni strokovnjaki. Za nasvet, kakšnen tip senčila bi vam najbolj ustrezal, se obrnite na naše prodajne svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali. 

Vse objave