SENČILA NA PVC OKNIH

28.08.2019

Senčila nimajo le estetskega oz. dekorativnega pomena, ampak mnogo več. V SeCOMu lahko stranke izbirajo med tremi tipi rolet (podometna, zunanja/predokenska in nadokenska) ter notranjimi žaluzijami. V prvi vrsti imamo senčila za senčenje prostora. Poleti, ko je temperatura zunaj visoka, so bivalni prostori prijetnejši in hladnejši. Se pravi, da ima senčilo izolativno funkcijo. Tudi pozimi spuščeno senčilo pripomore k manjšim toplotnim izgubam.

Pri roletah lahko izbirate med plastično (PVC) in aluminijasto (ALU) lamelo. Ker so zunanja senčila ključna za ugodno klimo v prostoru tako poleti kot pozimi, vam v podjetju SeCOM svetujemo, da se odločite za ALU lamelo. ALU lamela je v primerjavi s PVC namreč polnjena z izolativno peno, kar vpliva tako na toplotno kot tudi na zvočno izolacijo (PVC lamela je votla). ALU lamele so tudi bolj odporne proti vremenskim vplivom (barve ne zbledijo). ALU roleta je svetlobno bolj neprepustna kot PVC in bolj varna. Tudi izbira barv je pri aluminijasti večja.

Medtem ko ima roleta izolativno funkcijo, notranja žaluzija ne vpliva toliko na toplotne izgube. Prostor zasenči do neke mere, predvsem pa ščiti prostor pred zunanjimi pogledi.

Vse objave