SENCILA NA PVC OKNIH

28.08.2019

Sencila nimajo le estetskega oz. dekorativnega pomena, ampak mnogo vec. V SeCOMu lahko stranke izbirajo med tremi tipi rolet (podometna, zunanja/predokenska in nadokenska) ter notranjimi zaluzijami. V prvi vrsti imamo sencila za sencenje prostora. Poleti, ko je temperatura zunaj visoka, so bivalni prostori prijetnejsi in hladnejsi. Se pravi, da ima sencilo izolativno funkcijo. Tudi pozimi spusceno sencilo pripomore k manjsim toplotnim izgubam.

Pri roletah lahko izbirate med plasticno (PVC) in aluminijasto (ALU) lamelo. Ker so zunanja sencila kljucna za ugodno klimo v prostoru tako poleti kot pozimi, vam v podjetju SeCOM svetujemo, da se odlocite za ALU lamelo. ALU lamela je v primerjavi s PVC namrec polnjena z izolativno peno, kar vpliva tako na toplotno kot tudi na zvocno izolacijo (PVC lamela je votla). ALU lamele so tudi bolj odporne proti vremenskim vplivom (barve ne zbledijo). ALU roleta je svetlobno bolj neprepustna kot PVC in bolj varna. Tudi izbira barv je pri aluminijasti vecja.

Medtem ko ima roleta izolativno funkcijo, notranja zaluzija ne vpliva toliko na toplotne izgube. Prostor zasenci do neke mere, predvsem pa sciti prostor pred zunanjimi pogledi.

Vse objave