PVC OKNA NEPRAVILNIH OBLIK - OKROGLO OKNO, TRIKOTNO OKNO, PRIREZANO OKNO

27.03.2017

Vse vrste oken lahko izdelamo po vaših željah. Poleg standardnih enokrilnih in dvokrilnih, lahko izdelamo tudi vse vrste nepravilnih oblik oken.

Proizvodnjo krivin imamo lastno in smo z njo začeli med prvimi v Sloveniji in jih še sedaj proizvajamo tudi za ostale ponudnike stavbnega pohištva tako doma kot tudi na Hrvaškem. Krivljenje opravljamo z mokrim postopkom, ki poteka tako, da se profili grejejo v glicerinski kopeli in se nato oblikujejo v želene oblike.

Okrogla okna:

Izbirate lahko med fiksnim, ki je lahko minimalnega premera 700 in maksimalnega 1500 mm, ter dvodelnim s fiksnim delom, ki pa je lahko minimalnega premera 900 in maksimalnega 1500 mm.

Image title


Polkrožna okna: 

Pri polkrožnih oknih je na voljo kar nekaj možnosti. Nekaj od teh jih lahko vidite spodaj. Minimalna širina takšnega okna je lahko 700 mm.

Image title

Okna v obliki krožnega loka: 

Pri krožnem loku je minimalna velikost fiksnega okna ali okna s krilom 600/600 mm. Na voljo pa imate ali fiksno okno ali okno z odpiranjem.

Image title

Trikotna okna: 

Trikotna okna so kot trikotniki v geometriji in jih je nešteto. Vse kar Vas lahko skrbi pa je le to da so minimalne velikosti trikotnega okna 600/600 mm. Nekaj trikotnih oblik lahko vidite spodaj.

Image title

Prisekana okna

So okna z nepravilnim kotom zgoraj. Dimenzije le teh so omejene kot pri standardnih enokrilnih ali dvokrilnih oknih s fiksno zasteklitvijo. Nekaj primerov spodaj.

Image title

Standardno polelipsno okno

Okna večinoma delamo po standardih, ki jih uporabljajo tudi zidarji. Velikosti pa so omejene kot pri standardnih enokrilnih in dvokrilnih oknih.

Image title

Naj poudarimo še to. Ne glede na obliko in velikost nepravilnega okna, še zmeraj le ta ohranjajo izolativnost in kakovost naših izdelkov. Pomembno je imeti v mislih tudi to, koliko dela je vloženega v izdelavo krivin in seveda energije. Zato je tudi povsem razumljivo, da je cena takšnih elementov malo višja od običajnih pravilnih oblik.

Vse objave