PVC OKNA - CENIK

26.04.2015


Cena PVC stavbnega pohištva je pogojena z mnogimi dejavniki. Načeloma velja dejstvo, da je cena pogojena s kvaliteto. Vsi vemo, da se na trgu pojavljajo PVC okna iz uvoza, ki seveda ne morejo konkurirati z »domačimi« okni, narejenimi v lastni proizvodnji. Takšna okna niso konkurenčna ne v ceni, še manj pa v kvaliteti. O »muhah enodnevnicah« smo že pisali, zato jih na tem mestu ne bomo ponovno vzeli pod drobnogled.


Kaj sestavlja ceno PVC okna? Cena je v groben odvisna od PVC profilov, stekla in okovja. Na trgu je mnogo ponudnikov, ki na videz prodajajo enako. Pa vendar temu ni tako. PVC profili, iz katerih okna nastanejo, so med seboj različni. Razlikujejo se po sestavi, številu komor, debelini sten profilov, razporeditvi komor"¦ Pomembno je tudi, da predhodno niso bili reciklirani. Sestava oz. materija je pomembna predvsem dolgoročno. Seveda si ne želimo imeti čez pet let rumenkastih oken namesto belih. Kvaliteta posameznih sestavin pomembno vpliva na ceno, življenjsko dobo in garancijo oken. 

 Pri primerjavi cen PVC oken je pomembno gledati tudi na pripadajoče storitve (demontaža, montaža, zaključna dela"¦) in dodatke na oknih. Tako kot pri večini drugih stvari tudi tu velja načelo, da je cena PVC oken sorazmerna s kvaliteto njegovih sestavin.


Ostali pomembni dejavniki, ki vplivajo na ceno PVC oken:


  • Barva PVC oken
    Če iščete najbolj ugodno rešitev, boste izbrali bela okna, saj je ravno ta barva najcenejša. Razne imitacije lesa PVC oken iz zunanje ali tudi notranje strani dvignejo ceno okna za približno 15%. Če se odločite za imitacijo (dekor), v podjetju SeCOM ne delamo razlik med enostranskim in obojestranskim dekorjem. Se pravi, da je cena oken v barvi na primer hrast/hrast enaka ceni bela/grast.  • Izbira zasteklitve
    Osnova je vedno izolacijsko (termopan) steklo (dvojna zasteklitev, sestava 4/16/4mm). Za boljšo toplotno izolativnost se uporablja 3 - slojna zasteklitev (4/12/4/12/4mm).  


Dodatne storitve, ki vplivajo na ceno PVC oken

  • Demontaža- stara okna vam demontiramo in vgradimo nova. Ponudniki se srečujemo tudi s primeri, ko stranka sama demontira stara okna, mi pa vgradimo nova. Stranka v tem primeru pripravi odprtine za vgradnjo, s tem pa prihrani nekaj denarja, saj ji ne obračunamo demontaže.

  • Montaža- izbirate lahko med običajno in eko montažo.

  • Odvoz - stare elemente vam odpeljemo na deponijo.

  • Zaključevanje- pri zamenjavi oken lahko nastane med novim oknom in obstoječim zidom manjša odprtina, katero se zapre (zaključi) z letvicami, knaufom ali kako drugače.


Dodatki na okna
Poleg oken vam lahko ponudimo tudi razna senčila (žaluzije, rolete), okenske police, ornamenta stekla, medstekelne križe in še mnogo drugega. Seveda z dodatki raste tudi cena ponudbe.


Kot vidimo, je cena PVC oken odvisna od številnih dejavnikov in dodatkov. Cenik PVC oken in vrat ni napisan list A4 format, pač pa je variabilen. Če želite ugotoviti, koliko vas stanejo nova PVC okna ali vrata, pa nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo pripravili ugodno ponudbo, za katero verjamemo, da  vam bo všeč. Pa ne pozabite na zgornje dejavnike, ki imajo velik vpliv na končno ceno.

Zahtevajte ugodno ponudbo tukaj.

Vse objave