PRIHRANEK PRI OGREVANJU S PVC OKNI

19.11.2018

V današnjem času ima človek včasih občutek, da se vse vrti okoli denarja. Zakaj? Živimo v času velike potrošnje, na drugi strani pa se srečujemo s krizo. Življenjski stroški naraščajo, prihodki so nižji, morebitni prihranki pa se porabljajo. Potrošniki stremimo k ideji varčevanja, le - ta pa se včasih zdi nedosegljiva.


Med velike nujno življenjske stroške spada ogrevanje hiše. Načinov, kako ogrevati stanovanje, je veliko. Lahko so to drva, kurilno olje, plin, biomasa"¦ Raziskave dokazujejio, da spada kurilno olje med najdražje načine ogrevanja. Sicer prihajajo v uporabo novi načini ogrevanja, žal pa se uporabniki še vedno poslužujejo kurjenja na kurilno olje.

V nadaljevanju navajamo konkretne podatke o prihranku, glede na to, kakšna okna imamo vgrajena v hiši. Če predpostavimo, da gospodinjstvo na leto porabi 3.000 litrov kurilnega olja in posplošimo, da stane toliko olja ravno 3.000 evrov, pridemo do presenetljivih podatkov.

 
Če imamo v hiši vgrajena vezana okna z enojno zasteklitvijo (Ug = 4 W/m2K), nam skozi le - ta uide kar 30% energije. Cenovno to pomeni 900 €.


Če imamo vgrajena
 okna z navadnim termopanom brez plina, katerih toplotna prehodnost je Ug = 2,9 W/m2K, nam predstavljajo izgube za 600 € kurilnega olja.


Če želimo zmanjšati izgube ter prihraniti pri kurjavi, nujno potrebujemo
 energetsko varčna okna. S SeCOM okni je prihranek več kot očiten. SeCOM že v standardni izvedbi ponuja nadstandardno okno, 6-komorni nemški profil ter 3 tesnila. Že z dvoslojno zasteklitvijo (Ug = 1,1 W/m2K) se izgube zmanjšajo. Skozi okno v primerjavi z drugimi uide manj toplote. Če ponovno pogledamo v evrih, predstavljajo tokrat izgube le za 250 € kurilnega olja. Naša PVC okna zaradi dobre izolativnosti omogočijo tudi prihranek pri klimi poleti. Privarčevani znesek predstavlja 200 €.


Če se vrnemo na kurjavo, predstavlja letni prihranek s SeCOM okni 650 €.
 To je prihranek pri standardni 2-slojni zasteklitvi s plinom. Seveda se prihranek poveča s 3-slojno zasteklitvijo.

 
Zaradi velikega prihranka nas zdrava pamet sili, da pri adaptaciji oziroma novogradnji natančno proučimo, kakšno kvatiteto kupujemo. Pri tem smo seveda pozorni na renome proizvajalca profilov, državo porekla, število tesnil, kvaliteto okovja, zasteklitev"¦
 Zgornje številke so dejstvo ter seveda dobra predispozicija za nakup SeCOM oken.

Vse objave