POMOČ ZA PRIMERJAVO KONKURENČNIH PONUDB

09.07.2019

Na tržišču PVC stavbnega pohištva je danes ogromno ponudnikov. Pri nakupu se lahko odločate na podlagi cene, kvalitete, odnosa prodajnega osebja, estetskega videza elementov… Pomembno je, da se odločite premišljeno. Navsezadnje gre za dolgoročno investicijo. Pri samem izboru potrošniki povprašujete pri večih ponudnikih. Da lahko ponudbe med seboj primerjate, morate vedeti, na kaj morate biti pozorni. Ni dovolj, da pogledamo le končno ceno. Osredotočiti se moramo tudi na tehnične lastnosti elementov. 

 

Najprej lahko na hitro preletite število pozicij. Že na prvi pogled lahko opazite, da nekatere ponube morda ne zajemajo vsega, po čemer ste povpraševali. Seveda zato tudi končna cena ni primerljiva z ostalimi.

 

Pomembna postavka za primerjavo ponudb je tudi ponujen profil. Seveda so na prvi pogled »vsi isti«. Ampak temu ni tako. Pri primerjavi samega okenskega sistema oz. profila bodite pozorni na U vrednosti. Mislimo na toplotno prehodnost stekla (Ug), toplotno prehodnost celotnega elementa (Uw) ter toplotno prehodnost profila (Uf). Pri primerjavi boste videli, da skoraj vsi »prekrivajo« vrednost Uf.

 

Tudi zasteklitev in barva elementov je lahko različna. Vse to vpliva na končno ceno. 

 

 

Na končno ceno vpliva tudi način odpiranja. Fiksno okno je cenejše od okna za odpiranje. Drsno odpiranje pa je cenejše od navadnega odpiranja. Pri primerjavi ponudb je zato potrebno preveriti tudi to.

 

Pri primerjavi lahko nastane dilema pri postavki “zaključna dela”. Nekateri ponudniki v informativno ponudbo vključijo le zaključne letve, saj so mnenja, da znesek zaključnih del odvrne potrošnika. Bo že držalo, da je ocena zaključnih del pred ogledom svetovalca informativna. Če pa stranka po njih povprašuje, smo mnenja, da jih vključimo v ponudbo.

 

Vhodna vrata predstavljajo velik finančni zalogaj. Pri vratih ni pomembna le lepota. Vrata naj bodo predvsem varna. Vsebovati morajo večtočkovno zaklepanje ter dodatne ojačitve. Vse to vpliva na trdnost vrat ter posledično obstojnost.

 

Pri nakupu naj bodo servisne storitve zagotovljene. Na trgu se pojavljajo različna mala podjetja oz. posredniki. Bodite pazljivi! Ne samo, da so okna iz uvoza slabše kvalitete, vprašljivi so tudi rezervni deli. Če so sploh dobavljivi, je dobavni rok le – teh dolgi. Profili, narejeni na vzhodu,ni nujno, da imajo UV stabilizator, ki je primeren za naše države. Toplo Vam svetujemo, da izberete ponudnika, ki ima svojo lastno proizvodnjo.

 

Garancija je pomembna. Bodite pozorni na droben tisk, kajti “ni vse zlato, kar se sveti”. Smešno je, da so nekateri ponudniki na trgu prisotni nekaj let, ponujajo pa več 10 letno garancijo. Le kako lahko, če pa ne vedo, kako se vgrajeni materiali v praksi skozi leta obnašajo. Nimajo namreč izkušenj oz. obljubljajo garancijo, ki je daljša kot njihov obstoj.

Vse objave