POMOC ZA PRIMERJAVO KONKURENCNIH PONUDB

09.07.2019

Na trziscu PVC stavbnega pohistva je danes ogromno ponudnikov. Pri nakupu se lahko odlocate na podlagi cene, kvalitete, odnosa prodajnega osebja, estetskega videza elementov. Pomembno je, da se odlocite premisljeno. Navsezadnje gre za dolgorocno investicijo. Pri samem izboru potrosniki povprasujete pri vecih ponudnikih. Da lahko ponudbe med seboj primerjate, morate vedeti, na kaj morate biti pozorni. Ni dovolj, da pogledamo le koncno ceno. Osredotociti se moramo tudi na tehnicne lastnosti elementov. 

 

Najprej lahko na hitro preletite stevilo pozicij. Ze na prvi pogled lahko opazite, da nekatere ponube morda ne zajemajo vsega, po cemer ste povprasevali. Seveda zato tudi koncna cena ni primerljiva z ostalimi.

 

Pomembna postavka za primerjavo ponudb je tudi ponujen profil. Seveda so na prvi pogled »vsi isti«. Ampak temu ni tako. Pri primerjavi samega okenskega sistema oz. profila bodite pozorni na U vrednosti. Mislimo na toplotno prehodnost stekla (Ug), toplotno prehodnost celotnega elementa (Uw) ter toplotno prehodnost profila (Uf). Pri primerjavi boste videli, da skoraj vsi »prekrivajo« vrednost Uf.

 

Tudi zasteklitev in barva elementov je lahko razlicna. Vse to vpliva na koncno ceno. 

 

 

Na koncno ceno vpliva tudi nacin odpiranja. Fiksno okno je cenejse od okna za odpiranje. Drsno odpiranje pa je cenejse od navadnega odpiranja. Pri primerjavi ponudb je zato potrebno preveriti tudi to.

 

Pri primerjavi lahko nastane dilema pri postavki zakljucna dela. Nekateri ponudniki v informativno ponudbo vkljucijo le zakljucne letve, saj so mnenja, da znesek zakljucnih del odvrne potrosnika. Bo ze drzalo, da je ocena zakljucnih del pred ogledom svetovalca informativna. Ce pa stranka po njih povprasuje, smo mnenja, da jih vkljucimo v ponudbo.

 

Vhodna vrata predstavljajo velik financni zalogaj. Pri vratih ni pomembna le lepota. Vrata naj bodo predvsem varna. Vsebovati morajo vectockovno zaklepanje ter dodatne ojacitve. Vse to vpliva na trdnost vrat ter posledicno obstojnost.

 

Pri nakupu naj bodo servisne storitve zagotovljene. Na trgu se pojavljajo razlicna mala podjetja oz. posredniki. Bodite pazljivi! Ne samo, da so okna iz uvoza slabse kvalitete, vprasljivi so tudi rezervni deli. Ce so sploh dobavljivi, je dobavni rok le  teh ponavadi daljsi. Profili, narejeni na vzhodu,ni nujno, da imajo UV stabilizator, ki je primeren za nase drzave. Toplo Vam svetujemo, da izberete ponudnika, ki ima svojo lastno proizvodnjo.

 

Garancija je pomembna. Bodite pozorni na droben tisk, kajti ni vse zlato, kar se sveti. Smesno je, da so nekateri ponudniki na trgu prisotni nekaj let, ponujajo pa vec 10 letno garancijo. Le kako lahko, Ce pa ne vedo, kako se vgrajeni materiali v praksi skozi leta obnasajo. Nimajo namrec izkusenj oz. obljubljajo garancijo, ki je daljsa kot njihov obstoj.

Vse objave