Izolacijsko ali »toplo« steklo

Ob proizvodnji PVC oken in vrat tudi sami izdelujemo izolacijska termopan stekla in na ta način dopolnjujemo našo celovito ponudbo.

Izdelujemo vse vrste izolacijskega stekla na novi avtomatski liniji, s čimer ob vrhunskih vhodnih materialih zagotavljamo najboljšo kakovost izolacijskega stekla glede na kapaciteto ter zanesljiv in usposobljen kolektiv tudi hitro dobavo.

Izolacijsko ali »TOPLO« steklo je sestavljeno iz dveh ali več enakih ali različnih vrst stekla, ki so med seboj ločeni z enim ali več medsteklenimi prostori, katere ločujejo tako imenovani distančniki. Ti so lahko aluminijasti, kombinacija plastike in nerjavečega jekla imenovani in so prav tako kot steklo dobavljivi v različnih širinah. Medstekelni prostor se polni s plinom argonom ali kriptonom. Čim manjši je faktor toplotne prehodnosti (Ug-vrednost), manjše bodo toplotne izgube. Nižjo Ug-vrednost dosežemo, če medstekleni prostor polnimo s plinom (argon) ter če je eno izmed stekel (dvoslojni termopan) ali dve stekli (troslojni termopan) t.i. steklo Low-e, s posebnim nizkoemisivnim nanosom, ki preprečuje uhajanje toplote iz notranjosti stavbe.

Dvoslojno steklo

Izolacijska stekla so sestavljena iz dveh ali treh stekel. Med stekli je z butyl kitom prilepljen distančnik, napolnjen s sušilnim sredstvom (molekular), ki določa širino medstekelnega prostora. Ta je hermetično zaprt, v njem pa je osušen plin argon ali kripton. Zunaj se dodatno zatesni s Thyokol dvokomponentnim kitom, ki preprečuje vdor zraka v medstekelni prostor.

Takšno steklo je v standardu sestavljeno iz 4mm navadnega ali Float stekla, 16 mm distančnikom in na notranji strani 4mm steklo s posebnim nizkoemisivnim nanosom ali Low-e (4/16/4). Faktor toplotne prehodnosti z aluminijastim distančnikom je Ug = 1,1 W/m2K. Tako izdelana stekla izpolnjujejo vse kakovostne zahteve za dolgo življenjsko dobo.

Troslojno steklo

Je steklo v standardni sestavi 4/12/4/12/4 mm, skupne debeline 36 mm, z dvema distančnikoma 12mm, na zunanjih straneh steklo 4mm z nanosom Low-e in v sredini steklo float 4mm. Medstekelni prostor je polnjen s plinom argonom, kar daje faktor toplotne prehodnosti Ug = 0,7 W/m2K. Troslojno steklo lahko izdelamo od Ug faktorja 0,7 do 0,4 W/m2K, kar je v primerjavi z dvoslojnim steklom več kot 2x bolj izolativno in s tem okolju prijaznejše, saj znižamo izpust CO2 v ozračje.

Ug vrednosti (toplotna prehodnost stekla)

Ta vrednost, prej imenovana k-vrednost, ki je znana tudi kot koeficient toplotne prehodnosti in se meri v vatih na kvadratni meter na Kelvin (W / m²K). To kaže količino toplote, ki teče med notranjostjo in zunanjostjo skozi 1 m² okna pri temperaturi 1 Kelvin. Nižja je vrednost U, boljša je toplotna izolacija.

Oznaka izdelka Sestava (mm) Ug vrednost (W/m2K) Debelina (mm) Teža (kg/m2)
SeCOM 1,1 4/16/#4 1,1 24 20
SeCOM 1,0 4/16 Thermix/#4 1,0 24 20
SeCOM 0,7 4#/12/4/12/#4 0,7 36 30
SeCOM 0,6 4#/14/4/14/#4 0,6 40 30
SeCOM 0,5 4#/18/4/18/#4 0,5 44 30

V tabeli so vam na voljo različne sestave izolacijskega stekla in njihove Ug vrednosti – toplotna prehodnost stekla.

Zvočna zaščita

Promet, hrup iz ulice, glasba... Vse to lahko moti vaš spanec. Ravno zaradi motečega zvoka vam ponujamo različna stekla, s katerimi rešimo vaš problem. Zvočno izolativnost označujemo z oznako Rw, ki predstavlja koeficient zvočne izolativnosti in se meri v decibelih (dB). Večja je vrednost dB, boljša je zvočna izolativnost, ki je odvisna od debeline stekla in razdalje med stekli.

Torej če imamo standardno zasteklitev 4/16/4 mm to pomeni, da je skupna debelina stekel 8mm in razdalja med stekli 16mm, torej je zvočna izolativnost približno 34 dB.

Razrez ravnega in ornamentnega stekla

Zaradi lastne proizvodnje izolacijskega stekla imamo vedno na zalogi tudi ravno steklo v ploščah, katere lahko na popolnoma avtomatski mizi za razrez stekel odrežemo po vaših dimenzijah. Izbirate lahko med raznimi ornamenti in debelinami kot enojno ali kombinacija v izolacijskem steklu. Na voljo so vam ornamentna stekla: rosa, katedral, altdeutch, satinato, silvit, činčila, kaljeno steklo, peskano in delta steklo. 

Izbirate lahko tudi med varnostnimi stekli, lepljenimi, kaljenimi in refleksnimi - skratka naredimo lahko vsako vrsto izolacijskega stekla po vaši želji v najkrajšem možnem času. 

Galerija

FUZIJSKO STEKLO

Dodajte izdelkom unikaten pečat

Zaradi človekove naravne želje po unikatnosti in edinstvenosti smo se pred 5 leti odločili za investicijo v peč za izdelavo fuzijskega stekla. Tako vam zagotavljamo možnost, da naše izdelke nadgradite še z unikatnim dizajnom iz stekla, ki vam omogoča neomejene možnosti izražanja.

Poleg dekoracije vrat vam zagotavljamo tudi vitraž obrobe ter razne oblike posod, kot so skledniki, pepelniki, krožniki, podstavki, lestenci in stekleni obeski, ki so bodisi unikatno darilo bodisi rezultat vaše lastne kreativnosti, ki popestri vaš dom.

Bodite drzni ter vaš dom nadgradite z edinstvenimi detajli po meri.

Galerija

Izmere PVC oken in vrat opravljamo BREZPLAČNO!
Izpolnite povpraševanje

Oglejte si tudi